Difference between revisions of "Nederland/bijeenkomsten/bestuur-49"

From OSGeo
Jump to navigation Jump to search
Line 20: Line 20:
  
 
* verslag (JvdB)
 
* verslag (JvdB)
* financieel (BK)
+
* financieel (BK): Ik heb alleen een declaratie betaald van € 111,92, verder niks gezien. Krijgen we nog geld van inschrijvingen, of as het gratis...? En zo ja, wie regelt dat? Ik had ook niet van te voren inzicht in de begroting, voelt toch een beetje ongecontroleerd.
 
* vervolg (Allen)
 
* vervolg (Allen)
  

Revision as of 08:28, 17 October 2018

OSGeo.nl - Bestuursvergadering #49

Datum: wo 17 okt 2018

Tijd: 20:15 - 21:45

Plaats/Medium: Google Hangout, link: https://hangouts.google.com/call/wz4ef5sigfezljugayp5fdv35ye

Aanwezig: Just van den Broecke (JvdB), Paulo van Breugel (PvB, voorzitter), Jasper Roest (JR, verslag), Barend Köbben (BK)

Verslag vorige keer

Verslag bestuursvergadering 48 (Zie: Nederland/bijeenkomsten/bestuur-48).

TODO lijst

Zie Nederlands/TODO

QGIS Dag (Allen)

 • verslag (JvdB)
 • financieel (BK): Ik heb alleen een declaratie betaald van € 111,92, verder niks gezien. Krijgen we nog geld van inschrijvingen, of as het gratis...? En zo ja, wie regelt dat? Ik had ook niet van te voren inzicht in de begroting, voelt toch een beetje ongecontroleerd.
 • vervolg (Allen)

geoforum.nl (Allen)

 • openstaand inrichting
 • ..

FOSS4G Dar (JR)

Verslag.

GISHub (JR)

Update van JR per email: Er is nu een GisHub team, bestaande uit Hans van der Kwast (IHE Delft), Sidney Gijzen (Puzzling Panda) en mij. JR heeft beiden in de afgelopen 2 maanden opgezocht in Wageningen en Delft en er zal een meeting plaatsvinden eind deze maand.

Er ligt een een ontwerp klaar liggen voor een eerste versie, welke verder uit gewerkt zal worden. Het is de bedoeling dat we eerst een catalogus maken van bestaande materialen, zodat deze makkelijker vindbaar zijn. Sidney zal de ontwikkelaar zijn (met wat medewerking van onder anderen JR). Ook groeit het netwerk, FOSS4G in Dar Es Salaam was hier ook erg goed voor. Er is een lijst met emails van geïnteresseerde mensen verzameld en iedereen zal op de hoogte gehouden worden en op termijn gevraagd of en hoe men actief wil worden. In oktober hebben we een bijeenkomst met mensen van verschillende universiteiten, hogescholen, het Kadaster/PDOK, OSGeo en de Geo-Academie. Het globale doel van deze bijeenkomst is om de wensen van een kennisdelingsplatform te inventariseren, en om uit te vinden hoe we daarin kunnen samenwerken. In de loop van dit jaar hopen we de eerste versie van GisHub te lanceren en mogelijk al wat doorontwikkeld te hebben.

Volgende Events OSGeo.nl (Allen)

 • Afspraken / plannen uitwerken voor kleine events.
 • Wenslijstje van onderwerpen, o.a., Geopython, GeoR (Peter), GRASS GIS, PostGIS, OpenTopo, Geo-Docker (voor gebruikers, o.a. voor gebruik bij cursussen)
 • FOSS4G: nu al beginnen over lokatie nadenken, liefst meer van te voren

Bestuurszaken (Allen)

Afhandeling FOSS4G NL 2018

 • FINANCIEEL: Inmiddels is alles betaald en binnengekomen. Door de prima opkomst en de enthousiaste sponsoring hebben we hier een mooi bedrag (3495,41 euro) aan overhouden.
 • nog niet alle presentaties
 • verslag

Alternatief voor Hangout (JR)

Rondvraag (Allen)

Volgende vergadering

wo 14 nov 2018 (20:15) (CHECK!)