Difference between revisions of "Finland"

From OSGeo
Jump to navigation Jump to search
(kokous 4.4)
Line 47: Line 47:
 
* Hallituksen kokous 4.4.2016
 
* Hallituksen kokous 4.4.2016
 
** Läsnä: Kari, Pekka, Ari, Jonne, Jaakko
 
** Läsnä: Kari, Pekka, Ari, Jonne, Jaakko
 +
** Asialistalla: Vuosikokouksen järjestelyt
  
 
== OSGeo Suomi ry:n säännöt ==
 
== OSGeo Suomi ry:n säännöt ==

Revision as of 06:10, 4 April 2016

Foss4g2016 banner 720x150 01.png

Welcome to the home page of the OSGeo Finland Association

OSGeo Finland Association was established 19.8.2015 as a legal entity according to Associations Act. File:OSGeoFinland-kokous-2015-08-19.pdf (Minutes of the founding meeting without email addresses and signatures (In Finnish))

The chapter got an official status at the OSGeo Board meeting on March 10, 2016.

You can read about associations from https://www.prh.fi/en/yhdistysrekisteri/yleista.html

OSGeo Finland Association has a board, see "hallitus" below (in Finnish). When Association is accepted into the Association Register it'll start to use abbreviation ry. at the end of it's name.

The rest of this page is currently in Finnish.

Tervetuloa OSGeo Suomi yhdistyksen sivulle

19.8.2015 perustettiin virallinen OSGeo Suomi yhdistys. Jo muutaman vuoden on toiminut epävirallinen OSGeo Suomi, jonka eräänä toimintamuotona on ollut myös tämä postituslista. Useasta syystä johtuen tuli aika jolloin epävirallinen toiminta tuli virallistaa. Eilen siis pidettiin perustamiskokous jossa käytiin ennakkoon valmistellut säännöt läpi pienin osallistujien korjauksin. Paikallaolijat allekirjoittivat perustamiskirjan ja näin yhdistys oli perustettu. Tämän jälkeen pidetiin lyhyt yhdistyksen kokous jossa lähinnä valittiin yhdistykselle hallitus ensi kevään varsinaiseen vuosikokoukseen saakka jotta yhdistys voisi suorittaa tarvittavia käytännön asioita sekä valmistella epäviralliselta yhdistykseltä siirtyneitä tehtäviä.


Poiminnat yhdistykselle hyväksytyistä säännöistä (säännöt kokonaisuudessaan rekisteriin hyväksymisen jälkeen):

Yhdistyksen nimi on OSGeo Suomi ja sen kotipaikka on Espoo. Yhdistyksen kansainvälinen nimi on OSGeo Finland.

Tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen kehittämistä yhteiseksi hyväksi ja esiintyä niiden laajan käytön puolesta. Avoimella lähdekoodilla yhdistys tarkoittaa kansainvälisen Open Source Initiativen määritelmän mukaisia ohjelmakoodeja. Yhdistys ei tavoittele taloudellista voittoa. Yhdistys voi tarkoituksensa toteuttamiseksi auttaa ohjelmakoodin tai siihen liittyvän muun aineiston tekemisessä sekä järjestää tilaisuuksia tai koulutuksia ohjelmistojen ja niiden perusteiden tutkimiseen, kehittämiseen tai käyttöön erityisesti suomen kielellä. Yhdistys voi tukea ohjelmistojen kehittäjiä eri tavoin ja se voi ottaa vastaan tai hankkia omistukseensa ohjelmistojen lisenssejä tai toiminnassaan tarpeellisia resursseja. Yhdistys tiedottaa ohjelmistoista, tekee aloitteita ja on yhteistoiminnassa muiden tahojen kanssa. Yhdistys pyrkii toimimaan kansainvälisen Open Source Geospatial Foundationin (OSGeo) ja sen alueellisen toiminnan linkkinä Suomeen ja suomalaisten linkkinä kyseiseen yhteisöön, nk. Finland OSGeo Chapterina ja ottaa toiminnassaan huomioon OSGeon toiminnan, tavoitteet ja periaatteet.

Jäsenet

Yhdistykseen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus.

Hallitus

Yhdistyksen hallituksessa toimivat pj.Kari Salovaara, vpj. Pekka Sarkola, siht.Ari Jolma, jäsenet Jaakko Ruutiainen, Jonne Savolainen, Eduardo Gonzalez ja Jukka Rahkonen seuraavaan vuosikokoukseen saakka joka on keväällä 2016.

 • Hallituksen kokous 14.3.2016
  • Läsnä: Jaakko, Kari, Pekka, Ari, Eduardo
  • Asialistalla: OSGeo news item, logo, verkkosivut, sähköpostialiakset osgeo.fi:ssä, vuosikokousjärjestelyt, toiminnan organisointi.
 • Hallituksen kokous 4.4.2016
  • Läsnä: Kari, Pekka, Ari, Jonne, Jaakko
  • Asialistalla: Vuosikokouksen järjestelyt

OSGeo Suomi ry:n säännöt

Postituslista

Postituslistamme http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/finland

Projektit

Tapahtumakalenteri

 • Vuosikokous 12.4.2016 kello 17.00 (Sito, Tuulikuja 2, Tapiola, Espoo)
 • ALPO 2016, ti 17.5.2016 (Pasilan virastotalo, Helsinki)

Menneet tapahtumat