Nederlands/OSGeo.nl Dag 2014
Algemeen
Na eerdere edities in 2012 (Hogeschool Larenstein - Velp) en 2013 (OTB/Bouwkunde TU Delft) met allebei ca. 130 bezoekers is de opzet nu wat andere. Voor 2014 is het bestuur van de Stichting OSGeo.nl ingegaan op het aanbod van de GeoBuzz-congresorganisatie om de OSGeo.nl dag als onderdeel van het GeoBuzz-congres te houden.
GeoBuzz-Congresorganisatie
GeoBuzz is de naam van het congres dat de opvolger is van het aloude GIN-conges. Het is en samenwerking van de geo-beroepsvereniging GIN en de branchevereniging GeoBusiness
Waarom deze "inhuizing"?
Dit voorstel is mede tot stand gekomen door contacten tussen de besturen van OSgeo.nl (met name Gert-Jan van der Weijden) GIN (met name Marien Bakker en Peter Hoogerwerf), Geobusiness (Camile vd Harten en Provero. Een achterliggend idee is dat we elkaar vorig jaar met diverse congressen bijna van de agenda af concurreerden. Daarnaast kunnen we met deze opzet wellicht een breed publiek bereiken, dat aansluit bij onze doelstelling.
Voor zowel OSgeo.nl als voor GeoBuzz is dit in diverse opzichten pionieren; hoe regel je inschrijving, programma, catering onderling, hoe zorgen wij dat we als OSGeo.nl voldoende herkenbaar zijn, hoe houden we de toegangsprijs laag, hoe bedienen we ons sponsors etc. GeoBuzz heeft de intentie
Locatie
Programma
Inschrijving
Financiën
Zaalinrichting
Apparatuur
Catering
Voorgeschiedenis: de NHTV-variant
In het voorjaar van 2014 is er een opzet geweest met een organisatiecomitee bestaande uit Willy, Paul en Stefan. daarbij was de NHTV in Breda als locatie in beeld. Omdat dat nogal wat moeite kostte, en ondertussen de "inhuizing" bij het Geobuzz congres in beeld kwam is dit spoor verlaten.
Datum: 12 juni 2014
Lokatie: NHTV, Breda
Organisatie: Paul van Genuchten, Stefan de Koning, Willy Bakker
Contactpersonen NHTV: Nancy Bastiaansen, Barbara Schijndel
Thema: "Temporaal"
Ideeën voor het programma:
- Frank Steggink, OpenStreetMap: Reproductie Topografische kaart geallieerden
- Steven Ottens, Geodan: Schaduwkaart van Nederland
- Edward MacGillavry, Webmapper: www.histopo.nl
- Jan Hartmann, Universiteit van Amsterdam: Atlas der Neederlanden
- Ben Buns, Kadaster: OSM voor detecteren wijzigingen BRT
- Roelard Smit: Aardbevingenanimatie met CartoDB
- Michael Dubbeldam, www.BestWelSnel.nl: Toepassing van real-time sensordata van de NDW
- John Mulder: Talescape
- Thijs Brentjes: Linked Data, GeoJSON en GeoJSON-LD
- BAG import in OpenStreetMap