Nederland/bijeenkomsten/bestuur-59

From OSGeo
< Nederland‎ | bijeenkomsten
Revision as of 13:29, 25 February 2020 by Just (talk | contribs) (→‎Bestuur)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

OSGeo.nl - Bestuursvergadering #59

Datum: di 25 feb 2020

Tijd: 20:15

Plaats/Medium: https://discordapp.com/channels/465101512368979968/502206045767073803

Aanwezig: osgeo.nl: Just van den Broecke (JvdB, verslag), Barend Köbben (BK, voorzitter), Paulo van Breugel (PvB)

Verslag vorige keer

Verslag bestuursvergadering 58 (Zie: Nederland/bijeenkomsten/bestuur-58).

Goedgekeurd.

TODO lijst

Zie Nederlands/TODO.

Financieel jaarverslag 2019

UIt vorige vergadering: "JvdB en PvB zullen de goedkeuring (eerste pagina PDF) ondertekenen en naar BK sturen". BK heeft ze die alsnog gestuurd ter ondertekening."

Was goedgekeurd op vorige verg. PvB en JvdB zullen deze getekend naar BK sturen.

FOSS4G-NL 2020

Erik Meerburg heeft aan BK de optie van organisatie bij ITC te onderzoeken. Nog niks definitiefs, maar in principe moet het geen problemen opleveren. Eind Juni zijn dit soort zalen meestal wel beschikbaar en zeer hoogstwaarschijnlijk voor nop. Initieële datum idee is 23-24 of 24-25 Juni. In ITC gebouw(op loopafstand van station Enschede). Grootste plenaire zaal (het Auditorium) is maar voorzien van 150 zitplaatsen. Er kan wel wat op de trappen zitten, maar meer dan 175 kan je er echt niet in kwijt. Van kleinere zalen hebben we er dan weer zat, dus als het echt niet anders kan is er ook een live video in een zaal naast het auditorium te regelen.

Verslag: ITC lijkt welhaast zeker, BK heeft aangevraagd bij ITC. Is nog mogelijk. Er is geen onderwijs meer dus zalen vrij. Indien meer dan 175 evt overloop met video. 23-24 of 25-26--> met Erik bespreken. BK: LoC bij ITC zit wel goed. Volgende week kan datum definitief. Volgende vergadering 11 maart met Erik "spijkers met koppen".

Bestuur

  • Sabattical BK is vastgelegd op Augustus t/m Oktober 2020. Dus die die tijd niet beschikbaar, maar voor hem ook een goed moment om het stokje eens over te geven...

Blijft TODO-item (Just) om bestuurslid Marketing/Communicatie.

Kanalen: GeoForum, maar ook ook de LinkedIn OSGeo.nl Pagina: https://www.linkedin.com/company/3338753 mag tot leven gebracht.

Rondvraag (Allen)

BK: volgende keer lijstje maken, wat voor Events we willen doen. Bijv PostGIS Workshop? Docker voor GIS basis. GeoPython workshop. Op basis ideeen,

BK: er mag best voor workshops betaald worden: vanuit zowel deelnemers, als evt OSGeo.nl. OSGeo.nl kan evt aanvullen.

Allen: volgende keer ideeen en uitwerken.

JvdB: website en IT-infrastructuur. Website: Twitter, Meetup, en planet.osgeo.org (RSS) zijn na upgrade niet werkend (mail van Ron). JvdB stuurt reply Ron dat we plugins graag willen evt kunnen helpen.

JvdB: IT-infrastructuur: upgrades nodig om oude StartHosting naar YourHosting accounts te upgraden, is aantal uur werk, ook DNS. Maar dan hebben we "echte" osgeo.nl (en foss4g.nl) beveiligde email accounts. Allen: Voor dit werk mag wat (geld) gerekend worden.

Volgende vergadering

18 of 19 Maart 2020 20:15 - Vooral FOSS4G-NL - definitieve datum afhankelijk of Erik kan.