Nederlands/bijeenkomsten/FOSSGIS DE 2012

From OSGeo
< Nederlands‎ | bijeenkomsten
Revision as of 11:28, 26 March 2012 by Just (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Hieronder een kort verslag van Just die ook namens OSGeo.nl een bezoek bracht aan deze bijzondere conferentie. Ook Steven O. was ter plekke.

Hun home page is http://www.fossgis.de. Vanaf daar is alles te vinden. De conferentie heeft een eigen site: http://www.fossgis.de/konferenz/2012

FOSSGIS DE

Dit is de naam van mogelijk wel de grootste EU Open Source geospatial conferentie die alweer voor de 8e keer wordt georganiseerd. Je kunt het 't best vergelijken met een kleine FOSS4G, qua inhoud en opzet.

De conferentie wordt steeds door een "Local Team" georganiseerd en gecoordineerd vanuit FOSSGIS e.V. door het conferentie team. Deze laatsten houden zich met o.a. de inhoud bezig. Het Local Team is dus ad-hoc en meestal een groep vanuit een Universiteit waar ook de conferentie wordt gehouden. Ieder jaar in een andere universiteit (2011 in Heidelberg). Dit jaar De Geoinformatie Faculteit van de Hochshule Anhalt in Dessau.

FOSSGIS e.V.

FOSSGIS e.V. "..ein eingetragener und gemeinnütziger Verein. Unser Ziel ist die Förderung und Verbreitung freier Geographischer Informationssysteme (GIS) im Sinne Freier Software und Freier Geodaten..."

FOSSGIS e.V. is een vereniging met een bestuur en met betalende leden. Ze zijn zowel OSGeo Duitstalig (dus ook voor bijv. Zwitsers en Oostenrijkers) Local Chapter alsook aanspreekpunt voor het Duitstalige OpenStreetMap project.

Kort Verslag

Goed georganiseerd: 60 voordrachten, 21 workshops, BoFs etc. Eigenlijk bijna een echte FOSS4G conferentie. Ook social event was leuk in het originele Bauhaus gebouw. Opvallend is de hoge mate van kennis onder de ontwikkelaars en de grote hoeveelheid software die zij ontwikkelen voor zowel OpenStreetMap (e.g. JOSM) als regulier, e.g. MapProxy, MapBender en deegree. Ook veel aanwezigheid van gebruikers/afnemers.

Het Programma was in ieder geval erg aansprekend en de Duitse taal niet echt een beletsel.

Hier nog een paar foto's door Just.

Video

Er wordt professioneel video opgenomen. Zie hier de eerste opnamen (OSM talks) die al een dag later beschikbaar waren: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/FOSSGIS_2012

Ook de video's van de 2011 Heidelberg editie.