FOSS4G-BE 2016 Call for Papers/nl

From OSGeo
Jump to: navigation, search

FOSS4G Belgium 2016

Na de eerste geslaagde editie van het Belgisch FOSS4G event in 2015, organiseert OSGeo.be een nieuwe editie van deze FOSS4G.BE conferentie op donderdag 22 september 2016in Brussel (http://bel.brussels/nl).

FOSS4G conferenties brengen ontwikkelaars en gebruikers (zowel managers als beslissers) van open source geomatica software uit de hele wereld samen, om nieuwe richtingen, sprekende implementaties en groeiende zakelijke kansen in het gebied te bespreken. De afgelopen jaren hebben we veel veranderingen in de geo-ict sector gezien. Een van deze veranderingen is de toenemende volwassenheid van open source oplossingen en hun implementatie. Vaak gebruiken organisaties een combinatie van open source en eigen oplossingen.

Momenteel zijn we op zoek naar bijdragen voor dit tweede Belgische FOSS4G.


Beoogde doelgroep

Het doel van de conferentie is om een ​​breed publiek te bereiken, zo’n 300 deelnemers. De conferentie zal onder meer plenaire zittingen omvatten, waarbij een keynote spreker zal uitgenodigd worden. Eén van de belangrijkste sessies zal de focus leggen op use cases, maar ook tal van parallelle sessies zullen gepresenteerd worden zowel voor ontwikkelaars als gebruikers.

De presentaties en discussies zullen in het Engels zijn, het Nederlands en het Frans (simultane vertaling in de plenaire sessie). Meer informatie kan u lezen op de website.

Datum en locatie

Het evenement zal plaatsvinden op 29 oktober 2015 in het mooie nieuwe congrescentrum van het agentschap Leefmilieu en Energie Brussel

Onderwerpen & Workshops: Hulpmiddelen • Doelen• Toepassingen

 • Foss4G software: Wat zijn de huidige mogelijkheden voor de opslag, analyse en visualisatie van ruimtelijke data? Hoe kan je met succes Open Source gebruiken om software aan te passen aan je behoeften?
 • Doelen: Hoe kan OSGeo in jouw organisatie gebruikt worden? Hoe kan een effectieve Open Source oplossing gebouwd worden? Hoe kan er tussen verschillende oplossingen gekozen worden?
 • Toepassingen: Welke open source GIS programma's worden uitgerold en gebruikt door administraties, bedrijven, onderwijs en onderzoek? Hoe zit het met infrastructuur voor INSPIRE, klimaatsverandering en smart cities? Wat zijn problemen en mogelijkheden die U bent tegengekomen tijdens de migratie/het samenwerken met proprietary software?

Vorm van de presentaties

 • Presentaties kunnen gebeuren in het Engels of in het Nederlands en het Frans. In de plenaire sessie wordt een simultane vertaling voorzien tussen beide landstalen.
 • Elke presentatie duurt 20 minuten met 5 minuten voor vragen/discussie.
 • Inzendingen kunnen in het Engels, Frans of Nederlands verstuurd worden.

Insturen

Samenvattingen moeten via e-mail naar het volgende adres verstuurd worden presentation@foss4g.be Noteer ook volgende zaken:

 • Je naam en voornaam
 • Een contactemailadres
 • Je organisatie en/of werkgever
 • De titel van je presentatie
 • Een korte samenvatting (maximum 300 woorden)


Deadline

De deadline voor het insturen van voorstellen is *24 juni* maar we nodigen iedereen graag uit zo snel mogelijk een titel in te sturen. De Abstracts zullen door een programmacommitte besproken worden en auteurs zullen begin augustus een bericht ontvangen of ze al dan niet aanvaard zijn.

Alle presentaties zullen op de website beschikbaar zijn.


Evaluatiecriteria

De keuze van presentaties zal gebaseerd zijn op de kwaliteit van de ingestuurde presentaties, de relevantie voor de bezoekers en de samenhang van het programma. De beslissing van het selectiecommitee is bindend. Leden van het committee spreken uit eigen naam, hun keuzes weerspiegelen niet de mening van hun respectievelijke werkgevers.

De coördinatoren van het programma zijn Johan Van de Wauw (NL) en Gaël Kruwialis (FR). Moesten er nog onduidelijkheden zijn: stuur ons gerust een e-mail (presentation@foss4g.be).