FOSS4G-BE 2017 Call for Papers/nl

From OSGeo
Jump to navigation Jump to search

FOSS4G Belgium 2017

>>>Stuur je inzending hier <<<

Na succesvolle edities in 2015 en 2016 , organiseert OSGeo.be een nieuwe editie van deze FOSS4G.BE conferentie op donderdag 26 oktober 2017 in Brussel.

FOSS4G conferenties brengen ontwikkelaars en gebruikers van open source geomatica software uit de hele wereld samen, om nieuwe richtingen, sprekende implementaties en groeiende zakelijke kansen in het gebied te bespreken. De afgelopen jaren hebben we veel veranderingen in de geo-ict sector gezien. Een van deze veranderingen is de toenemende volwassenheid van open source oplossingen en hun implementatie. Vaak gebruiken organisaties een combinatie van open source en eigen oplossingen.

Momenteel zijn we op zoek naar bijdragen voor dit tweede Belgische FOSS4G.

Beoogde doelgroep

Het doel van de conferentie is om een ​​breed publiek te bereiken, zo’n 300 deelnemers. De conferentie zal onder meer plenaire zittingen omvatten, waarbij een keynote spreker zal uitgenodigd worden. Eén van de belangrijkste sessies zal de focus leggen op use cases, maar ook tal van parallelle sessies zullen gepresenteerd worden zowel voor ontwikkelaars als gebruikers. Dit jaar voorzien we specifieke sessies over OpenStreetMap en Open source in Geo onderwijs.

De presentaties en discussies zullen in het Engels zijn, het Nederlands en het Frans (simultane vertaling in de plenaire sessie). Meer informatie kan u lezen op de website.

Datum en locatie

Het evenement zal plaatsvinden op 26 oktober 2017 in Brussel.

Onderwerpen & Workshops: Hulpmiddelen • Doelen• Toepassingen

 • Foss4G software: Wat zijn de huidige mogelijkheden voor de opslag, analyse en visualisatie van ruimtelijke data? Hoe kan je met succes Open Source gebruiken om software aan te passen aan je behoeften?
 • Doelen: Hoe kan OSGeo in jouw organisatie gebruikt worden? Hoe kan een effectieve Open Source oplossing gebouwd worden? Hoe kan er tussen verschillende oplossingen gekozen worden?
 • Toepassingen: Welke open source GIS programma's worden uitgerold en gebruikt door administraties, bedrijven, onderwijs en onderzoek? Hoe zit het met infrastructuur voor INSPIRE, klimaatsverandering en smart cities? Wat zijn problemen en mogelijkheden die U bent tegengekomen tijdens de migratie/het samenwerken met proprietary software?

Speciale onderwerpen

Dit jaar zal FOSS4G België twee speciale tracks hebben:

 • OpenStreetMap track
 1. Talk about OpenStreetMap data, community, new tools for mappers or map users
 2. Workshop
 3. Round table about tagging discussions, improve documentation, collect real life data etc.
 • Free Open Source Software in Geo Education
 1. Overview of Free Software in the academic and in the research environment with data from a survey on what is existing in the global context in Belgium Universities (status – inventory)
 2. Talk about Geo4all (http://www.geoforall.org/) & OSGeo-Live (https://live.osgeo.org/fr/ - overview of FOSStools & demos)
 3. Round table about experiences we had with training and teaching FOSS4G : moving to FOSS, what we have as new open data, new FOSS tools, what are the needs for education to developers, what are the resources we have (which materials already exist and how to enhance new material using FOSS in the existing flow)

Vorm van de presentaties

 • Presentaties kunnen gebeuren in het Engels of in het Nederlands en het Frans. In de plenaire sessie wordt een simultane vertaling voorzien tussen beide landstalen.
 • Elke presentatie duurt 20 minuten met 5 minuten voor vragen/discussie.
 • Inzendingen kunnen in het Engels, Frans of Nederlands verstuurd worden.

Insturen

Samenvattingen van je presentatie kunnen metdit formulier verstuurd worden:

 • Je naam en voornaam
 • Een contactemailadres
 • Je organisatie en/of werkgever
 • De titel van je presentatie
 • Een korte samenvatting

Deadline

De deadline voor het insturen van voorstellen is *4 september* maar we nodigen iedereen graag uit zo snel mogelijk een titel in te sturen. De Abstracts zullen door een programmacommitte besproken worden en auteurs zullen begin augustus een bericht ontvangen of ze al dan niet aanvaard zijn.

Alle presentaties zullen op de website beschikbaar zijn.


Evaluatiecriteria

De keuze van presentaties zal gebaseerd zijn op de kwaliteit van de ingestuurde presentaties, de relevantie voor de bezoekers en de samenhang van het programma. De beslissing van het selectiecommitee is bindend. Leden van het committee spreken uit eigen naam, hun keuzes weerspiegelen niet de mening van hun respectievelijke werkgevers.

De coördinatoren van het programma zijn Johan Van de Wauw (NL) en Gaël Kruwialis (FR). Moesten er nog onduidelijkheden zijn: stuur ons gerust een e-mail (presentation@foss4g.be).