Nederland/bijeenkomsten/bijeenkomst-33

From OSGeo
Jump to navigation Jump to search

Datum: ma 1 okt 2012 20:30

Plaats: IRC chat: Freenode kanaal #osgeonl, je kunt vanuit de browser deelnemen via WebChat Skype Audio (via Skype ID justb4)

Deelnemers: Just van den Broecke, Edward Mac Gillavry (even), Gert Jan van der Weijden, Paul van Genuchten, Willy Bakker

Agenda

  • Invulling OSGeo.nl aktiviteiten, brainstorm

Verslag
Dit was de eerste bijeenkomst via Skype Audio gecombineerd met IRC. Beviel goed. Enige nadeel is dat het lastiger is de meeting te "joinen" (je moet aan call worden toegevoegd) en de verslaglegging (goed opgepikt door Paul door highlights naar IRC te sturen).

Vrije conversatie over verdere aktiviteiten die we met OSGeo.nl in gang willen zetten. In 2013 zijn dat mogelijk een FOSS Seminar op het Geospatial World Forum (13-16 mei R'dam) zoals in 2012, maar vooral de OSGeo.nl Dag 2013.

We willen graag weer een gecombineerd programma met zowel OSM, Open Data als OSGeo-onderwerpen. Eigenlijk net als in 2012. Door wie te organiseren is nog te bepalen, mogelijk samen met OSM NL. Ook willen we het event zoveel mogelijk in eigen hand houden qua organisatie. Vraag ligt nog: willen we met een Universiteit samenwerken zoals bijv. FOSSGIS DE en OSGIS UK.

Daarnaast willen we zoveel mogelijk kleinere en lokale aktiviteiten stimuleren als geoborrels, kennismiddagen en hacking days. Wageningen is al goed op weg: zie http://www.linkedin.com/groups/OSGEOnl-Wageningen-4651174

IRC Chat Log

Besluiten

  1. OSGeo.nl Dag in 2013
  2. nog niet deelname via abstracts maar organisatoren bepalen
  3. maandagse IRC/Skype eens in 2 weken, volgende 15 okt 2012


Akties

  1. bepalen wanneer OSGeo.nl Dag 2013 (voor zomer of na zomer)
  2. "shoppen" voor locaties OSGeo.nl Dag 2013