Talk:Nederlands

From OSGeo
(Redirected from Talk:Nederland)
Jump to navigation Jump to search

De sectie Software kan wat mij betreft op de schop. Het is grotendeels een herhaling van wat er ook al op de OSGeo site te vinden is en zou dus rechtstreeks daar naartoe kunnen verwijzen of helemaal niet worden genoemd.

Ja, helemaal mee eens. Voegt niets toe wat mij betreft.

In de mailinglijst is het logo van Steven verkozen tot beste en dus heb ik de andere logo's verwijderd.
Vraag: als de naam van het local chapter OSGeo.NL wordt, moeten we de tekst in het logo daar dan niet op aanpassen?

Ik heb een nieuw logo gemaakt en toegevoegd aan de pagina

Missie

Het stuk "Bijzondere aandacht is gebruik van software uit de OSGeo.org projecten [maar niet als primair doel, ok?]." mag anders wat mij betreft. OSGeo.nl heeft een relatie met OSGeo.org en die heeft als missie "OSGeo was created to support the collaborative development of open source geospatial software, and promote its widespread use."

De OSGeo.org doelstelling is breder dan open source software, maar richt zich wel expliciet op geospatial software en de daaraan gerelateerde netwerken van ontwikkelaars en gebruikers. De OSGeo.nl zou OSGeo.org software als basis moeten gebruiken en bekijken of daar componenten missen waar de Nederlandse groep een bijdrage kan leveren. Gebruik van software uit OSGeo.org projecten zou wat mij betreft dus wel een primaire doelstelling moeten zijn.

Opmerkingen n.a.v. de missie in de IRC bijeenkomst van 13 december 2011:

  • Studenten toevoegen als doelgroep.
  • Onduidelijk wat bedoeld wordt met 'open geo-innovatie'.
  • 'en door te ontwikkelen' verder uitwerken of weglaten.
  • Voorstel is om per jaar te werken met thema's. Thema voor 2012: naamsbekendheid OSGeo.nl.

GeoStammtisch

V.w.b. Utrecht: ik had dit wel aangekondigd n.a.v. de OSGeo.nl dag en de laatste donderdag v.d. maand geclaimd, maar zie het niet zitten om er iedere keer bij te zijn. Dat lijkt me als organisator wel het minste. Fsteggink 12:11, 15 October 2012 (PDT)