User:Diethard

From OSGeo
Jump to navigation Jump to search

Open source activiteiten

Voor QGIS schrijf ik python plugins waarmee je eenvoudig functionaliteit kunt toevoegen aan QGIS. Daarnaast ben ik op 1 januari 2012 begonnen met het vertalen van de QGIS gebruikers handleiding naar het Nederlands. Sinds juni 2014 werk ik elke vrijdag voor mijn eigen bedrijf GIS-hulp, zie ook http://www.gis-hulp.nl. GIS-hulp ondersteund organisaties zonder winstoogmerk met het gebruik van QGIS tegen een vriendelijk tarief.

Vertaling QGIS handleiding

Met name het vertalen van de QGIS gebruikershandleiding onderschrijft een belangrijke doelstelling van OSGeo.nl namelijk het promoten van het gebruik van OpenSource GIS systemen binnen de Nederlandse overheid en onderwijs. De QGIS applicatie zelf is ook al grotendeels vertaald naar het Nederlands, maar een Nederlandse handleiding die het gebruik beschrijft is er nog niet.

Binnen de organisatie van QGIS ben ik vrij actief als vertaler voor de Nederlandse vertaling van de gebruikershandleiding, de webpagina en de QGIS applicatie.

Door mij geschreven QGIS Plugins

Deze plugins kunnen aan QGIS worden toegevoegd via het menu QGIS Python Plugin Installeren van QGIS.
Deze plugins hebben allemaal een ingebouwde handleiding en een video op youtube.

Achtergrond

Mijn naam is Diethard Jansen en ik ben sinds 2000 actief als GIS consultant voor Nederlandse netwerkbedrijven en dan met name voor de Nederlandse drinkwaterbedrijven.

Het GIS systeem waar ik beroepshalve de meeste ervaring mee heb is Smallworld Systems en de object geörienteerde programmeertaal Magik.
Daarnaast heb ik ook wel ervaring met ESRI's ArcMap en Safe's FME en daarbij gebruik ik ook wel python.
Mijn werkgever is Realworld Systems BV waar ik in 2004 ben begonnen, zie http://www.realworld-systems.com.

Daarvoor heb ik een aantal jaren ontwikkelingswerk gedaan in de Solomon Eilanden waar ik zelf drinkwater systemen heb ontworpen en de supervisie heb gehad over de aanleg van verscheidene drinkwatersystemen. Dit na een afgeronde studie Tropisch Landgebruik aan de Landbouw Universiteit Wageningen, wat een vervolg was van de een studie Tropische Cultuurtechniek aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein (voorheen bekend als de HBCS, de Hogere Bosbouw en Cultuurtechnische School) te Velp.